Foto afdrukken voor een begrafenis of uitvaart

Als uw dierbare komt te overlijden, wilt u alles tot in de puntjes goed geregeld hebben. Ook de foto van uw dierbare die u op of naast de kist wilt hebben. In veel gevallen heeft u niet de beschikking over een foto die geschikt is voor de uitvaart, doordat er storende element op de foto staan. Wij kunnen deze foto vaak nog bewerken tot een mooi en waardige portretfoto voor op of naast de kist.

Oude en beschadigde foto’s kunnen ook door ons worden opgeknapt. Met de juiste zorg, en persoonlijk overleg, kunnen we snel een fotoafdruk en bewerking maken voor de uitvaart.

Tips en checklist

Wij adviseren u op de volgende dingen te letten.

  • Kom zo snel mogelijk met de foto langs. Soms hebben wij wat meer tijd nodig voor het beste resultaat.
  • Ga niet zelf aan de foto knippen, vaak knipt u niet in de juiste resolutie die nodig is om de foto op de gewenste maat af te drukken.
  • Breng indien u dat heeft het originele bestand mee. Daar is het beste resultaat mee te verkrijgen
  • Foto’s die u toegezonden zijn via Whatsapp of Facebook of verkleind via Email zijn te klein van resolutie om te kunnen gebruiken.
  • Mocht u alleen nog het negatief of dia hebben dan kunnen wij die ook voor u digitaliseren.

Fotolijsten voor de uitvaart

Wat is het beste formaat van een foto voor op de kist ? is een vraag die we veel krijgen. Het formaat wat het meeste gebruikt wordt is 20x30cm. Fotolijsten tot en met 20x30cm hebben een standaard aan de achterzijde, daardoor kunnen deze prima op de kist geplaatst worden. Vaak zijn er nog een of twee condoleance boeken aanwezig tijden de uitvaart. Hierbij adviseren wij een fotolijst van 15x20cm. Wij adviseren u om een matte afwerking van de afdruk te kiezen. De glanzende afwerking van de foto kan er voor zorgen dat er zich vocht tussen de foto en het glas kan voormen.

Wilt u een fotolijst aan uw bestelling toevoegen dan kunt u kiezen uit een aantal fotolijsten uit ons assortiment. Wij versturen de fotolijst goed verpakt en lijsten de foto meteen voor u in.

Tijdelijk gedenkteken.

In verband met alle corona maatregelen is een uitvaart niet meer zoals we die gewend zijn. Er mogen nog maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn tijdens het afscheid van een dierbare. Het komt dan ook veel voor dat mensen toch nog afscheid willen nemen en dan in de dagen kort na de uitvaart de laatste rustplaats van de overledene willen bezoeken. Het probleem waar veel nabestaande dan tegenaanlopen is dat er daags na de uitvaart nog geen grafmonument geplaatst is. Vaak staat er een onpersoonlijk plastic bordje met daarop een nummer of slechts een achternaam. 

 

Om ook voor deze groep mensen een persoonlijk afscheid mogelijk te maken hebben we een oplossing gevonden. We kunnen een tijdelijk gedenkteken maken in de vorm van een foto geprint op leisteen. Deze steen van 20x30cm kunt u totdat het grafmonument geplaatst wordt tijdelijk op het graf zetten, zodat er tijdens het bezoek aan de laatste rustplaats er toch een persoonlijk monumentje staat. De leisteen is betand tegen invloeden zoals regen en sneeuw. Desgewenst kunnen we er ook een geboorte en overlijdensdatum bij plaatsen. 

De waardering van www.fotobister.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 526 reviews.